Utorak, 18.10.2022.

22:25

Berluskoni i Putin u kontaktu

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je ponovo bio u kontaktu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Berluskoni i Putin u kontaktu
Foto: Epa/ ANDREA FASANI

On je kazao da je da njim nedavno razmenio sa njim prijateljska pisma, preneo je Rojters pozivajući se na audio snimak koji je danas objavila italijanska agencija La prese.

Berluskoni je u obraćanju poslanicima donjeg doma italijsnakog parlamenta rekao da je od Putina za rođendan dobio 20 boca votke i čestitku, i da je zauzvrat ruskom predsedniku poslao nekoliko boca vina i pismo.

Beruskoni (86), koji se često hvalio svojim prijateljstvom sa Putinom do ruske invazije na Ukrajinu, prošlog meseca je izjavio da je ruski predsednik bio gurnut u taj rat.

Portparol Berluskonijeve partije Forca Italia demantovao je da je on ponovo stupio u kontakt sa Putinom, navodeći da je bivši premijer pričao o epizodi koja se dogodila pre nekoliko godina,

Forca Italia je nedugo zatim saopštila da je Berluskonijeva pozicija i pozicija partije po pitanju rata u Ukrajini istovetna stavu Evrope i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: