Američki "udar obezglavljivanja" Moskve?; "Nadamo se da ne sumnjate"

Ruska ambasada u SAD oglasila se povodom anonimnih objava zvaničnika Pentagona o upotrebi nuklearnog oružja od strane Rusije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Američka vojska ne bi trebalo da sumnja u spremnost Rusije da brani svoj suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim raspoloživim sredstvima, saopštila je ruska ambasada u SAD.

„Primetili smo članak Njuzvika od 29. septembra koji navodi izjave anonimnih zvaničnika iz Pentagona, o planovima da se odgovori na hipotetičku upotrebu nuklearnog oružja od strane naše zemlje. Među nerazumnim opcijama koje se razmatraju je i takozvani "udar obezglavljivanja" usmeren na rusko vojno-političko rukovodstvo“, navodi se u saopštenju ambasade, prenosi TAS S.

Ruska ambasada je saopštila da „želi da veruje da takve zabluda ne odražavaju zvanični stav američke vojske".

"U suprotnom, svet se približiva zaista opasnoj tački i kubanska raketna kriza 2.0 se nazire na horizontu“, naglasila je ambasada.

Ruske diplomate u Vašingtonu poručile su i da američko ministarstvo odbrane ne bi trebalo da dovodi u pitanje "odlučnost Moskve da brani nacionalni suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim sistemima naoružanja koji su joj dostupna“.

Ambasada je istakla i da bi takvi planovi američkih vojnih stratega mogli "skupo da koštaju SAD".

"Svaka vojna konfrontacija između nuklearnih sila neizbežno bi rezultirala katastrofalnim posledicama", poručile su ruske diplomate, navodi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu