Američki "udar obezglavljivanja" Moskve?; "Nadamo se da ne sumnjate"

Ruska ambasada u SAD oglasila se povodom anonimnih objava zvaničnika Pentagona o upotrebi nuklearnog oružja od strane Rusije.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2022.

07:04

Američki
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Američka vojska ne bi trebalo da sumnja u spremnost Rusije da brani svoj suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim raspoloživim sredstvima, saopštila je ruska ambasada u SAD.

„Primetili smo članak Njuzvika od 29. septembra koji navodi izjave anonimnih zvaničnika iz Pentagona, o planovima da se odgovori na hipotetičku upotrebu nuklearnog oružja od strane naše zemlje. Među nerazumnim opcijama koje se razmatraju je i takozvani "udar obezglavljivanja" usmeren na rusko vojno-političko rukovodstvo“, navodi se u saopštenju ambasade, prenosi TAS S.

Ruska ambasada je saopštila da „želi da veruje da takve zabluda ne odražavaju zvanični stav američke vojske".

"U suprotnom, svet se približiva zaista opasnoj tački i kubanska raketna kriza 2.0 se nazire na horizontu“, naglasila je ambasada.

Ruske diplomate u Vašingtonu poručile su i da američko ministarstvo odbrane ne bi trebalo da dovodi u pitanje "odlučnost Moskve da brani nacionalni suverenitet, teritorijalni integritet i narod svim sistemima naoružanja koji su joj dostupna“.

Ambasada je istakla i da bi takvi planovi američkih vojnih stratega mogli "skupo da koštaju SAD".

"Svaka vojna konfrontacija između nuklearnih sila neizbežno bi rezultirala katastrofalnim posledicama", poručile su ruske diplomate, navodi TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: