Bukte požari iznad Herceg Novog VIDEO

Požar u mestu Žvinje iznad Igala i dalje je aktivan, a vatrena stihija je izbila u više mesta iznad Herceg Novog.

Izvor: Sputnjik
Podeli

Požar je izbio juče pre podne i u prvi mah su bile ugrožene kuće, ali su vatrogasci uspeli da ih zaštite.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je verovatno izazvan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

Na području prema Sutorini takođe gori vatra, koja se primakla kućama na 100 metara, saopšteno je iz Vatrogasne jedinice. Vatrogasci su gasili i požar u mestu Štreka.

Ekipe vatrogasaca su celu noć bile na terenu i gasile vatru u mestu Žvinje, kao i oko sela Špulje, gde gore maslinjaci, javila je Televizija Crne Gore. Požar je juče nešto pre 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Meštani su rekli da su u početku bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspeli da ih zaštite.

Gori vatra i u mestu Štreka, te su vatrogasci gasili požar i na tom području.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira Vatrogasne jedinice, požar je verovatno izazvan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja. Podgorički vatrogasac Miodrag Đukanović smatra da sledi teška požarna sezona usled vremenskih prilika.

Crna Gora ukupno ima 660 vatrogasaca i 150 vozila na raspolaganju, što nije dovoljno za izazovno leto, ali jeste nešto čime se može sanirati veliki deo požara, rekao je nedavno na sednici crnogorske vlade ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"MUP poseduje dva vazduhoplova – avion i helikopter. Ono što je značajno je da u ovoj problematici imamo i pomoć Ministarstva odbrane sa dva helikoptera i četiri jedinice koje mogu da upravljaju vazduhoplovima. Do 100 njihovih službenika, vojnika biće u funkciji drugih institucija ako bude potrebe. Imamo pet dronova i multifunkcionalno robotičko vozilo", poručio je ministar, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu