Napad na iransku fabriku čelika; zaustavljena proizvodnja

Jedna od najvećih iranskih fabrika čelika saopštila je danas da je bila prinuđena da zaustavi proizvodnju, pošto je bila pogođena sajber napadom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2022.

13:35

Napad na iransku fabriku čelika; zaustavljena proizvodnja

Državna kompanija Kuzestan Stil Kompani saopštila je da su stručnjaci utvrdili da fabrika mora da prekine rad do daljnjeg "zbog tehničkih problema, a posle sajber napada'', prenosi agencija AP.

Kako navodi američka agencija, internet stranica kompanije trenutno je neaktivna. Izvršni direktor kompanije Amin Ebrahimi, tvrdi da je kompanija uspela da osujeti sajber napad i spreči strukturna oštećenja proizvodnih linija, koja bi uticala na lance snabdevanja i kupce.

"Na sreću, napad je bio neuspešan", citirala je novinska agencija Ebrahimija i dodala da se očekuje da će internet stranica kompanije biti vraćena, kao i da će se sve vratiti u "normalu" do kraja dana.

Kompanija nije okrivila nijednu konkretnu grupu za napad.

Kuzestan Stil Kompani, sa sedištem u Ahvazu u naftom bogatoj jugozapadnoj provinciji Kuzestan, ima monopol na proizvodnju čelika u Iranu zajedno sa još dve velike državne firme, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: