Nova vest
Tenis 24

3.5.2024.

11:51

Epidemija povreda – imun je samo Đoković

Da li će iko u potpunosti zdrav na Rolan Garos?

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ Victor Joly / DPPI

Neverovatna situacija dogodila se ove nedelje u teniskom svetu u Madridu, gde su na tamošnjem mastersu igrala trojica od četvorice najboljih tenisera sveta.

Sva trojica (Karlos Alkaras, Janik Siner i Danil Medvedev) imala su dve stvari zajedničke – povrede i ispadanje u četvrtfinalu.

Alkaras je došao rovit sa problemima sa desnom podlakticom (zbog čega na njoj nosi steznik), koja je imala sigurno udela u porazu od Andreja Rubljova za ulaz među četvoricu najboljih.

"Gledajte, jedan dan pred početak nisam ni znao da li ću moći da se takmičim. Gotovo nedelju dana je prošlo, a da nisam udarao forhende. Moj prvi trening sa forhendima je bio protiv Medvedeva, 24 časa od kako sam započeo učešće. Ne volim da gubim, ali smatram da je ova nedelja bila pozitivna jer sam odigrao četiri meča pod jakim intenzitetom. Ni moj tim ni ja nismo mislili da ćemo stići do četvrtfinala, tako da je sada vreme za trening kako bih se vratio u normalno stanje što pre", rekao je Alkaras posle tog meča.

EPA-EFE/Juanjo Martin

Druga dvojica su svoje mečeve predali. Siner nije ni želeo da izađe na teren protiv Feliksa Ožea-Alijasima zbog problema sa desnim kukom.

"Veoma mi je žao što sam morao da se povučem pred naredni meč u Madridu. Kuk me je mučio prethodnih nedelja i postepeno je bilo sve bolnije. Poslušao sam savet doktora. Odlučili smo da ne igram dalje i ne pogoršam situaciju", napisao je Siner na mreži "Iks", nedugo posle vesti o predaji.

Medvedev je predao Jiržiju Lehečki zbog povrede noge nakon što je Čeh osvojio prvi set.

"Moja noga je odbila da radi. Bol sam osetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo napred. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje", objasnio je Medvedev nakon tog meča.

EPA-EFE/CHEMA MOYA

Kada već govorimo o Rolan Garosu, vredi napomenuti i da je najbolji teniser u istoriji tog grend slema i dalje rovit. Rafa Nadal jeste u Madridu zaigrao najbolji tenis od povratka, ali je i tako doživeo poraz od Lehečke.

Čak i kad nisu povrede ili oporavak od povreda, ne blistaju igrači iz top-5 na šljaci. U tu grupu spada Aleksander Zverev.

Nije se ni naš Novak Đoković proslavio u Monte Karlu, ali je barem još uvek zdrav i spreman za masters u Rimu.

Turnir na šljaci u italijanskoj prestonici je njegov najuspešniji sa čak šest titula. Počinje osmog maja i trajaće do 19. u petom mesecu godine.

Podeli:

Komentari 24

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu