Novi zahtev: Demilitarizovati najveći NATO košmar

Potrebno je "demilitarizovati“ Kalinjingradsku oblast, izjavio je bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

09:15

Novi zahtev: Demilitarizovati najveći  NATO košmar
Foto: Profimedia

"Ovaj region treba da se demilitarizuje, jer NATO ne sme da sedi na buretu baruta“, rekao je Šeremetjev za poljski list "Dožeči“.

Prema rečima bivšeg zvaničnika, nakon ulaska Švedske i Finske u Severnoatlantski savez, organizacija će ozbiljno ojačati svoju poziciju na istočnom krilu, ali Kalinjingrad može postati značajna prepreka dominaciji vojnog bloka u ovom regionu.

Zapadni mediji Kalinjingradsku oblast nazivaju "košmarom NATO-a“, a predstavnici Alijanse su više puta objavljivali o planovima da je „zauzmu“ u slučaju sukoba sa Rusijom. Kako su vojni eksperti više puta naglašavali, sve izjave o mogućnosti invazije na ovaj region predstavljaju fantazije zapadnih analitičara.

Prema mišljenju doktora vojnih nauka Konstantina Sivkova, sukob na Baltiku i teorijski gubitak dela teritorije Rusije dovešće do nuklearnog rata, tako da rasprave o odnosu snaga nemaju poseban značaj. Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: