Evakuacija iz Azovstala; "Pokušaće. Da se ne pojave glupe pomisli"

Rusija obustavlja sve vojne operacije u Azovstalu u Marijupolju.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.04.2022.

12:26

Evakuacija iz Azovstala;
EPA/EFE/ ANASTASIA VLASOVA

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da ponovo otvara humanitarni koridor i uvodi "režim tišine" radi izlaska civila koji se možda nalaze u fabrici Azovstal u Marijupolju, koja je pod blokadom ruskih snaga.

Oružane snage Rusije i formacije Donjecke Narodne Republike od 14 časova (po moskovskom vremenu) 25. aprila 2022. jednostrano prekidaju sva borbena dejstva, jedinice prelaze na bezbednu udaljenost i obezbeđuju povlalenje te kategorije građana u svim pravcima koje izaberu“, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

Istakao je da Ruska Federacija potvrđuje mogućnost izlaska kroz humanitarni koridor civila (radnog osoblja, žena i dece), prenosi Interfaks Ukrajina.

„Ako su civili i dalje u metalurškom kombinatu, onda kategorički zahtevamo da kijevske vlasti odmah izdaju odgovarajuće naređenje komandantima nacionalističkih formacija da ih oslobode“, rekao je Mizincev.

Pušilin: Nije isključen očajnički pokušaj prodora iz Azovstala

Pokušaji ukrajinskih ekstremista da naprave proboj iz metalurškog kombinata "Azovstal" u Marijupolju biće zaustavljeni, ima dovoljno snaga i sredstava, rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin. "Što se tiče mogućih pokušaja proboja, ne može se isključiti mogućnost da dođe do tako očajničkog koraka sa njihove strane, ali imamo dovoljno snage i sredstava da to odmah zaustavimo", rekao je Pušilin za „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku se održava blokada koja je već izgrađena unutar perimetra, te savezničke snage čvrsto kontrolišu sve uz vatrenu podršku da se "ne pojave glupe pomisli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: