SPS i SNS zajedno? Mediji: Neizvesno

Beogradski mediji navode da još uvek nije izvesno da li će se SNS i SPS naći na zajedničkoj izbornoj listi na izborima u aprilu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

10:35

SPS i SNS zajedno? Mediji: Neizvesno

Iako se proteklih meseci dosta radilo na objedinjavanju vladajuće koalicije, ipak je konstatovano da je najbolje za obe partije, SNS i SPS, nastupe odvojeno na parlamentarnim i lokalnim izborima, jer bi na jednoj listi imali manji "sinergijski efekat", piše danas list Politika.

Kako je taj list nezvanično saznao, ni u jednom istraživanju koje su sprovele profesionalne agencije nije se pokazalo da bi Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije na jednoj listi osvojili više glasova nego da nastupe samostalno.

Utvrđeno je da tvrdo biračko telo socijalista, u zavisnosti od vremena ispitivanja javnog mnjenja, prosečno oko 27 odsto, ne bi dalo glas za takvu koaliciju, a slično bi postupilo i oko 30 odsto naprednjaka.

Zajednički predsednički kandidat vladajuće koalicije, ukoliko prihvati zahteve svojih partijskih kolega, biće sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: