Pada vlada u Podgorici? "Ovo je prevara" VIDEO

"Politička situacija u CG je turbulentna, a rezultat je odnosa pojedinih političkih lidera koji misle da čitav svet zavisi od njih", kaže premijer Krivokapić.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

16:21

Pada vlada u Podgorici?
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

"Manjinska vlada iskazana stavovima koje su precizno iskazali Stevan Džaković, Drago Đurović i Darko Pajović", rekao je Krivokapić

"Kakva je priča to da neko kaže da može u toj vladi da može da bude neko tipa Petra Ivanovića i Branimira Gvozdenovića? Zašto se to dešava sada, kada je najintenzivjiji rad, zajednički rad Vlade i Skupštine desio se krajem decembra, kada je usvojen budžet i brojni projekti? Javljaju se sada određene grupacije koje su uvek promovisale sebe, a najmanje ovu vladu", rekao je Krivokapić.

Dodao je da "maske moraju da padnu".

"Pašće sve do 1. marta i videćete kakav je ko", kazao je premijer.

Istakao je da je Crna Gora u neprilici zbog političkih lidera koji neće da preuzmu odgovornost.

"Intenzivno me zovu članovi SNP i tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu prevaru. I to je potpuno prirodno. Ta partija čijeg se osnivača sećam, koji je jasno profilisao odnos prema DPS-u, danas neko njegovu muku i borbu prevodi u neke političke poene. Mislim da to članstvo SNP-a neće dozvoliti. Predlog za izlazak iz situacije sam davno dao, ali nije realizovan zbog opstrukcije istih koji sada žele nekom manjinskom vladom da preobraze Crnu Goru", naveo je Krivokapić.

Rekao je i da su dva prirodna rešenja – unapređenje rada vlade, a najpoštenije vanredni parlamentarni izbori u maju sa lokalnim izborima.

"Ali ne da se neko krije iza neke liste, već na otvorenim listama", rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li će ubrzati proces formiranja partije odgovorio je da uopšte ne razmišlja o tome.

"Ne razmišljam o formiranju partije"

Na pitanje da li će ubrzati proces formiranja partije odgovorio je da uopšte ne razmišlja o tome.

"Ne mogu da shvatim da neko kaže ja ću da imam probu sa manjinskom vladom, a ako ne uspem ostaću do 2024. To isto kao kad bih rekao ženi – sačekaj malo da vidim kako će mi biti sa ljubavnicom."

Na pitanje šta će preduzeti, rekao je da je podneo inicijativu i model za rešenje krize i da je za njega obavezujuće ono što kaže 41 poslanik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: