Abazović: "Nema problema"

Dritan Abazović rekao je da ne želi da kritikuje aktuelnu uizvršnu vlast, čiji je član.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Pročitajte još:

Ne prestaje bura u Podgorici: "Ovo je predložio Đukanović"

Oglasio se Dritan i objasnio

On je takođe rekao i da, ako njegova ideja o formiranju manjinske vlade, bez DF i DPS, propadne, problema nema, jer, kako je naveo, oni mogu ovako do 2024.

Abazović je to rekao na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje da li je sa konceptom majninske vlade upoznao premijera Zdravka Krivokapića.

Abazović, koji je, inače, jedini političar u Krivokapićevoj ekspertskoj vladi, tvrdi da nema moralnu obavezu prema bilo kome.

"Ja neću iznositi kritiku na račun vlade, ja ne vidim stvari, možda zato što sam unutra, kao što vidi neko drugi. Poštujem svačije demokratske pravo, ali moram da kažem da ne osećam da imam specijalnu moralnu obavezu prema bilo kome" rekao je, između ostalog Abazović, koji je izbegao da odgovori na pitanje novinara.

Inače, iznoseći koncept manjinske vlade, Abazović je rekao da u njoj nema mesta za DF i opozicioni DPS, ali bi želeo da ima njihovu podršku.

Iz DF-a su na Abazovićev koncept manjinske vlade poručili da ne žele nove eksperimente i da nova vlada treba da bude sastavljena po volji naroda i iz parlamentarne većine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu