Četvrtak, 26.08.2021.

07:23

Mediji: CIA pokrenula tajnu operaciju

Američke oružane snage i CIA izvode tajne operacije sa ciljem da evakuišu svoje građane van kabluskog aerodroma, objavio je "Vol Strit džurnal".

Izvor: Tanjug

Mediji: CIA pokrenula tajnu operaciju
Foto: Depositphotos/yelo34

Prema pisanju američkog lista, CIA je pokrenula nekoliko tajnih operacija kako bi evakuisala Amerikance iz Kabula, ali i sa ostalih lokacija, koristeći vojne helikoptere.

Osim toga, američke trupe, zajedno sa saradnicima, posebno sa Britancima i Francuzima, izvode operacije na zemlji u kojima izvlače zemljake, kao i Avganistance sa zelenom kartom i specijalnim vizama, ali je prioritet dat američkim gradjanima, prenela je agencija Tass.

Nakon što je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena objavila kraj vojnog prisustva u Avganistanu i pokrenula evakuaciju, talibani su pokrenuli ofanzivu protiv avganistanske vlade i preuzeli kontrolu nad većim delom zemlje 15. avgusta, kada su bez borbe osvojili glavni grad Kabul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: