I danas smo preko 1.500

U poslednja 24 sata u Srbiji su zabeležena još 1.592 nova slučaja koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 20.08.2021.

15:00

I danas smo preko 1.500
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Preminulo je sedam osoba.

Testirane su 12.773 osobe, a na respiratorima je 29 pacijenata, od ukupno 925 koliko ih je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije u Srbiji je otkriven 739.561 slučaj korona virusa, a preminulo je 7.195 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,97 odsto. Testirano je ukupno 4.883.713 uzoraka.

Sledeće nedelje i 3.000 zaraženih

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša ocenio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji jako ozbiljna, da su "brojevi visoki i da brzo rastu".

Predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji naglasio je da je od izuzetne važnosti vakcinisati se protiv koronavirusa zbog brzog širenja delta soja.

"Možemo očekivati sledeće nedelje i 3.000 obolelih, a onda i da taj broj poraste. (...) Situacija će se još pogoršati i videćemo slike koje smo gledali za vreme prvog i drugog talasa. Povećavaće se broj obolelih, hospitalizovanih i umrlih, to smo videli u drugim državama", kazao je Ivanuša za RTS.

Šekler: Kombinacije vakcina su dobre, ja eksperimentišem na sebi

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je jutros do dosadašnja istraživanja u svetu pokazuju da su, kada je reč o trećoj dozi vakcine protiv koronavirusa, pojedine kombinacije različitih vakcina pokazale dobre rezultate, kao i da i sam eksprementiše sa dozama.

"Na ovu temu ima dosta podataka iz Turske gde su ljudima davani Sinovark, kineska inaktivisana vakcina, ali sa nešto slabijim parametrima od Sinofarma. Kod velikog broja ljudi su korišćene dve doze ove vakcine i jedna doza Fajzera što se pokazalo kao dobra kombinacija", rekao je on.

Tiodorović primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović danas je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa u Nišu.

Tiodorović je kao prve dve doze primio vakcinu kineskog proizvodjača "Sinofarm", a kao treću dozu takođe "Sinofarm" vakcinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: