Subota, 07.08.2021.

21:56

Širom Italije protesti protiv novih restriktivnih mera

U više italijanskih gradova održani su protesti protiv uvođenja novih restriktivnih antiepidemijskih mera.

Izvor: Tanjug

Širom Italije protesti protiv novih restriktivnih mera
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Te mere podrazumevaju dokaz o epidemiološkom statusu za prisustvovanje profesora na nastavi i građana na događajima u zatvorenom prostoru.

Više od hiljadu građana se okupilo na Trgu Naroda u centru Rima uzvikujući "Nema zelenog prolaza" i „Sloboda“. Hiljade su demonstrirale i u Milanu, a neki su nosili značke sa Davidovom zvezdom poput onih koje su nosili Jevreji u Nemačkoj u doba nacista, sa rečima „nije vakcinisan“, prenela je novinska agencija ANSA. Oko 100 ljudi iz pokreta "No Vak" takođe se okupilo u Napulju, posebno se protiveći vakcinaciji dece, uzvikujući "Ruke dalje od dece" i "Sramota, Sramota”, preneo je londonski ''''Gardijan''''. Takozvana zelena propusnica u okviru digitalnog kovid sertifikata EU, postala je od petka u Italiji obavezna za ulazak u bioskope, muzeje i u zatvorene sportske dvorane, ali i za goste u zatvorenom prostoru restorana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: