Požar u Velikom Štupeću i dalje van kontrole

Regionalna policija u Peći saopštila je danas da požar u selu Veliki Štupeć u Rugovskoj klisuri još nije stavljen pod potpunu kontrolu.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

19:22

Požar u Velikom Štupeću i dalje van kontrole
Foto: Depositphotos/Kesu01

Kao i da se stanovnicima još uvek ne dozvoljava da se vrate svojim kućama, prenosi Kosovo pres.

U saopštenju se navodi da su juče u popodnevnim časovima, nakon opasnosti koja je pretila nekim seoskim kućama od požara, stanovnici evakuisani sa jedinom svrhom da im se spasu životi, a istim i dalje nije dozvoljeno da se vrate svojim kućama, pošto rizik još nije prošao.

Policija apeluje na sve građane koji posećuju planinska područja Pećke regije, posebno na Prokletijama, da budu izuzetno oprezni i da se suzdrže od svega što može izazvati požar tokom upotrebe, poput šibica, cigareta, roštilja, vatre na otvorenom itd.

Inače, od 30. jula 2021. godine izbili su požari koji su zahvatili regione u opštini Peć, a posebno nacionalni park u Velikom Štupeću - Rugove.

Tokom ovog perioda, Kosovska policija zajedno sa KBS -om, Agencijom za hitne slučajeve, vatrogascima, Agencijom za upravljanje nacionalnim parkovima, skupštinama opština, carinom su stalno angažovani tako da se požari stavljaju pod kontrolu i potpuno gase.

Policija zahteva od građana da prijave sve osumnjičene koji bi mogli biti umešani u slučajeve podmetanja požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: