Nemačka uvodi stroža pravila za povratnike sa godišnjeg odmora

Nemačka vlada od nedelje uvodi stroža pravila za Nemce koji se u zemlju vraćaju sa godišnjeg odmora, saopštio je u petak ministar zdravlja Jens Špan.

Izvor: Jutarnji list

Petak, 30.07.2021.

17:45

Nemačka uvodi stroža pravila za povratnike sa godišnjeg odmora
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Prema novom zakonu, svi putnici koji ulaze u Nemačku, a koji nisu bili vakcinisani ili nisu dobili kovid 19, od nedelje moraju imati negativan test na koronavirus.

Ovo se do sada odnosilo samo na putnike u avionu, a sada je prošireno i na ostale.

Mera će stupiti na snagu 1. avgusta i biće na snazi do kraja godine, sa izuzetkom dece mlađe od 12 godina i one koja zbog posla svakodnevno prelaze nemačku granicu.

Kontrole drumskog saobraćaja neće se vršiti sistematski, već sporadično, kažu zvaničnici.

"Svi nevakcinisani ljudi koji uđu u Nemačku moraće da pokažu test, bilo da dolaze avionom, putem ili železnicom", rekao je ministar zdravlja Jens Špan.

"Na ovaj način ćemo smanjiti rizik od dodatnog uvoza infekcije", dodao je on.

Trenutno je nešto više od 50 odsto nemačkih građana potpuno vakcinisano i vlada svakodnevno apeluje na građane da se vakcinišu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: