Igor Jurić: Slika nagog deteta u pesku proda se za pet minuta VIDEO

Lažni doktori ne prezaju od reklamiranja i naplate svojih prevara. Policija ih hapsi, ali ima i onih koji uslovno rečeno ne prave direktnu štetu.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 29.06.2021.

13:09

Igor Jurić: Slika nagog deteta u pesku proda se za pet minuta VIDEO
Screenshot/TV Prva

Čime se služe pedofili, kako se reklamiraju, kriju i kako uspevaju da dobiju fotografije i snimke koji hrane njihovu kriminalnu ličnost? O tome su jutros u studiju TV Prve govorili stručnjakinja za bezbednost na internetu Katarina Jonev i predsednik Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić.

Jurić je rekao da distribuiranje pedofilskog materijala na internetu jeste povećano, ali da je dobra stvar što su roditelji naučili da problem primete i da ga prijave nadležnoj ustanovi.

On ipak podseća da tehnološka pismenost u Srbiji i dalje nije na zavidnom nivou, te da roditelji moraju da vode računa kakve fotografije svoje dece kače i dele na društvenim mrežama.

"Ljudi danas znaju da su određene stvari zabranjene, da neke ne smeju da se distribuiraju i tada se prijavljuju. Jedna fotografija gde je nago dete na pesku se u roku od pet minuta uzima i prodaje kasnije. Takve fotografije se kupuju po tim sajtovima. U zavisnosti od toga koliko je dete nago tako se i cena povećava, ako vidite video-materijale, oni su nešto skuplji", objasnio je Jurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: