Tutnji na Crnomorskoj obali: To pucaju Rusija, Belorusija i Srbija

Na Crnomorskoj obali grmi "Slovensko bratstvo" jer se održavaju zajedničke taktičke vojne vežbe Rusije, Belorusije i Srbije, prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/Ilustracija
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/Ilustracija

Internacionalna koaliciona taktička grupa započela je dan ranije aktivnu fazu vežbi, a glavni događaji se odvijaju kod Novorosijska na poligonu Rajevski. Oko hiljadu vojnika zajedno realizuju akcije usmerene na borbu protiv oružanih banditskih formacija.

Prema planu vojnih vežbi, u nekoliko rejona zamišljene republike mnogobrojne ilegalne oružane formacije vode aktivnu subverzivnu aktivnost i destabilizuju situaciju. Rukovodstvo republike traži pomoć od savezničkih zemalja.

U žarište sukoba poslato je oko hiljadu vojnika i preko 150 jedinica vojne tehnike. Ruski i beloruski padobranci i srpski specijalci formirali su ujedinjenu udarnu grupu i naneli moćan udar logorima i utvrđenjima banditskih formacija, precizno su uništili mobilne grupe protivnika i lokalne centre koji su pružali otpor.

Ruske Vazdušno-desantne snage su uništili tehniku i utvrđenja neprijatelja, opkolili su „neprijateljsku“ grupu od oko 350 ljudi i uništili. Srpski specijalci su izveli zasedu na brdovitom delu puta i zauzeli konvoj. Tako su došli u posed vredne dokumentacije i naoružanja.

U drugoj fazi vojnih vežbi "Slovensko bratstvo" nije učestvovala avijacija, ali to nije sprečilo vojnike da ispune zadatak vežbi. Danas je na redu treći dan aktivne faze vežbi i vremenske prilike omogućavaju da koalicione snage iskoriste svu svoju moć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu