PDP ocenio: Dodik će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je NATO vojnike doveo nadomak Banjaluke

Partija demokratskog progresa (PDP) je ocenila da će Milorad Dodik (SNSD) ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO vojnike nadomak Banjaluke

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2021.

18:09

PDP ocenio: Dodik će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je NATO vojnike doveo nadomak Banjaluke
Deposit/Ale_Mi

Tamo sutra počinje zajednička vojna vežva američkih snaga i pripadnika Oružanih snaga BiH.

Dodik je u subootu opoziciju u RS optužio optužio za "antisrpstvo" i naglasio da su SDS i PDP, a odnedavno i DNS, "uvek na strani Sarajeva, a nikad na strani Banjaluke". "Takvo ponašanje se jedino može nazvati izdajom. Oni su okorjeli izdajnici i najviše im smeta Republika Srpska, a srpski narod smatraju nedostojnim i glupim“, kazao je tada Dodik.

Opoziciona PDP je danas saopštila da "Dodik u nameri da sakrije činjenicu o dovođenju američkih, NATO vojnika nadomak Banjaluke... reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka severoatlanskoj alijansi, nepovratno je vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje političke sukobe", .

Ocenila je i da Dodik pokušava da prevari građane, ponavljajući "izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske".

"Njegove sramne tvrdnje da bi pobeda opozicije 'sahranila Srpsku' pokazuju strah od gubitka vlasti koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda", smatra PDP.

Ocenili su da će na sledećim izborima narod Dodika "poslati u političku penziju", te da će tada doći vreme procesuiranja "stotine afera u koje su umešani Dodik i njegovih ljudi, a u kojima su uništena javna preduzeća, privreda i prodati resursi RS".

"Dodik se pretvara u otužnu političku figuru kojoj ni mala deca više ne bi poverovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije korona virusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem RS", zaključila je PDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: