Najradikalnija borba protiv korone

Granice Australije praktično su zatvorene više od godinu dana. Zemlja je reagovala na pandemiju zatvaranjem granica u martu 2020.

Izvor: B92

Petak, 07.05.2021.

18:50

Najradikalnija borba protiv korone
Foto: depositphotos/IgorVetushko

Takva politika pokazala se uspešno; zaraženih nema. Usprkos tome i činjenici da broj vakcinisanih u svetu raste, Australija planira otvaranje tek sredinom 2022.

Ministar trgovine i turizma Den Tehan izjavio je da potpuno otvaranje ne smatra realnim pre sredine ili čak druge polovine 2022. Nali kristalnu kuglu nema niko, da bi znao šta će s koronom biti u svetu polovinom 2022.

Na eskalaciju pandemije u Indiji Australija je reagirala zatvaranjem granica čak i za vlastite državljane, što je izazvalo bes mnogih i osudu udruženja za ljudska prava.

Sa Novim Zelandom Australija ima zajednički "balon za putovanja": Obe zemlje nemaju zaraženih, pa se na Novi Zeland više ne odnose restrikcije. Nakon godinu dana, odnedavno se između Novog Zelanda i Australije normalno putuje. Slično rešenje moglo bi se zamisliti i s drugim zemljama, rekao je ministar trgovine i turizma Den Tehan u razgovoru za "Sky News".

Australija ima radikalan način borbe protiv koronavirusa: čim otkriju da je neko zaražen, čitavi gradovi stavljaju se u izolaciju.

Do danas su zabeležili 29.800 slučajeva zaraze koronavirusom i 910 smrti, piše Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: