Vučić impresioniran; "Nisam video mape, ne spadam u te koji će da skaču nekome po glavi" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je divljenje prikazanim na vojnoj vežbi na "Pasluljanskim livadama"

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bs

"Veoma sam ponosan na ono što smo danas videli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a videli smo kako zajedno mogu da rade MUP i Ministarstvo odbrane, MUP i vojska", rekao je Vučić po završetku vežbe.

"Veoma sam ponosan na ono što smo danas videli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a videli smo kako zajedno mogu da rade MUP i Ministarstvo odbrane, MUP i vojska", rekao je Vučić po završetku vežbe.

Primetio je da su svi impresionirani nečim novim - kako "Pancir" gađa - 5.000 metaka od 30 mm u minutu.

"To bukvalno ruši brdo i ogromno je pojačanje za Vojsku Srbije. Videli smo i kako tuku i na kojoj udaljenosti helikopteri Mi-35 i gama helikopteri. Žandarmnerija je pokazala odlično umeće", istakao je Vučić.

On je poručio da sve to pokazuje koliko je još ulaganja potrebno u vosjku i policiju, koji će svakako biti.

Impresioniran je bio i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je ovom prilikom govorio i o dve posete Briselu u skorije vreme

"Imaću dva odlaska. Tokom prvog ću razgovarati i sa Boreljom i, pretpostavlajm Ursulom fon der Lajden, Varheljijem, Lajčakom. Razgovaraćemo o svim temama, ne očekujem pritiske na Srbije. A tokom druge posete očekujem nastavak razgovora sa Prištinom", izjavio je.

Odgovorio je i na tvrdnje Edija Rame da je video mape sa prekrojenim granicama na Zapadnom Balkanu.

"Nisam video te mape. Jedino čime sam razočaran jeste potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i ofrlje ocenama nečemu što niko nije video. Nisam i ne spadam u te koji će da skaču nekome po glavi, a da nešto nisam ni video. Postoji kod nas jedna armija ljudi koja je zadužena za to, da kad god se pomene da Srbija nešto treba da dobije istog sekunda kao da pancirom tuku po svemu i žele da rasture sve", poručio je.

Osvrnuo se na slučaj iseljenja porodice pukovnika Gojka Lalovića.

"Ne znam ništa o tom slučaju, video sam u novinama. Taj zakon je donela prethodna vlast. Ovo govori dobro o nama, u SAD imate na hiljade ovakvih slučajeva", rekao je Vučić u kontekstu odgovora srpske javnosti i ponudio pomoć pukovnikovoj porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu