Komšić: Rusija nas napada zbog ikone

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da je da su nedolični i zabrinjavajući napadi Ministarstva spoljnih poslova Rusije na medije BIH zbog pisanja o ikoni.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Pročitajte još:

Dodik zapretio zbog ikone: Prestani da glumiš državu

To je danas saopštilo Predsedništvo BiH.

Ministartsvo spoljnih poslova Rusije je u petak kritikovalo medije u BIH zbog pisanja o sporu oko ikone iz Luganska za koju Ukrajina tvrdi da joj je ukradena, a koju je Milorad Dodik, sada predsedavajući Predsedništva BiH, poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, prilikom njegove decembarske posete BiH.

Ministarstvo na čijem čelu je Lavrov, ocenilo je da mediji u BIH "šire insinuacije zasnovane isključivo na pretpostavkama njihovih autora" i "manipulišu ovom pričom zarad političkog svođenja računa unutar BiH" i da bi Rusiju diskreditovali u očima javnog mnenja BiH.

"Nažalost, još jednom primećujemo da su neki mediji, prateći omiljenu zapadnjačku 'zabavu' - da svuda i u svemu traži 'ruku Kremlja', spremni da iskoriste bilo koji, uključujući i najneprimereniji povod, za jačanje antiruske propagande", zaključuje se u ruskom saopštenju.

U današnjem odgovoru Komšića na to piše da "Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, napadima na integritet bosanskohercegovačkih medija koji su izveštavali o aferi 'Ikona' šalje zabrinjavajuću i nedoličnu poruku koja nije u duhu demokratskih standarda i poštovanja medijskih sloboda".

Komšić je naglasio da mediji maju pravo pisati i istraživati taj slučaj koji je zaintrigirao svetsku javnost.

Ocenio je da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode, pogotovo ne zbog toga što se izveštavanje medija ne sviđa političkim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu