Sreda, 16.12.2020.

21:58

Rat na Kavkazu: "Zarobili nam desetine vojnika"

Vlasti u Nagorno-Karabahu su danas optužili Azerbejdžan da su zarobili "nekoliko desetina jermenskih vojnih lica, čime su prekršili mirovni sporazum".

Izvor: Tanjug

Rat na Kavkazu:
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE MANDATORY

To se navodi u u saopštenju.

Arajik Harutjunjan, predsednik Nagorno-Karabaha, rekao je da je uhapšen određen broj pripadnika lokalnih odbrambenih snaga jermenskog porekla.

Ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan je rekao da je oko 60 jermenskih bezbednjaka pritvoreno, ocenivši da je akcija Azerbejdžana "apsolutno neprihvatljiva", preneo je AP.

Nakon toga, vojska Nagorno-Karabaha je saopštila da je 73 njihovih članova nestalo, ali vlasti te regije nisu precizirale kada je došlo do incidenta.

Prošle nedelje, jermenske i azerbejdžanske vlasti su optuživale jedna drugu za kršenje sporazuma potpisanog 9. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: