Šapić: Bilo bi nepristojno da nismo ušli u Vladu

Lider SPAS Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je novoformirana vlada koncentraciona vlada u kojoj su nacionalni interesi važniji od partijskih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV B92
Screenshot/TV B92

Kako je dodao, inače bi vladu formirao sam SNS.

On je, gostujući u Utisku nedelje, rekao da je procenjeno da su neke stvari važnije od partijskih interesa.

"Da su normalne okolnosti, pretpostavljam da bi SNS sam formirao vladu", ocenio je Šapić.

Govoreći o Ministarstvu za brigu o porodici koje će voditi Goran Dmitrović iz SPAS-a, Šapić je rekao da je to Ministarstvo važno, kao i da je on lično odlučio da Dmitrović bude na njegovom čelu.

"Dok sam ja predsednik, ja ću odlučivati ko će biti u izvršnoj vlasti", rekao je Šapić i dodao da Dmittrović ima širok spektar interesovanja i da se kad god je mogao trudio da štiti srpski narod.

"On je apsolutno neko ko je referentan za to ministarstvo i to će i pokazati i implementirati neka naša programska načela", rekao je Šapić.

"Nisam razgovarao sa Vučićem o beogradskim izborima"

Lider koalicije SPAS Aleksandar Šapić izjavio je večeras da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o predstojećim beogradskim izborima, o čemu, inače, špekulišu mediji, kao navodnom razlogu što je SPAS pozvan u vladu.

"Da li mu trebam kao podrška ne znam, neću da kažem da razgovora neće biti, ali ni da će ih biti. Nismo o tome razgovarali, videćemo", rekao je Šapić u Utisku nedelje govoreći o narednim izborima.

Prema njegovim rečima, SNS je i nakon ovih izbora mogao bez Spasa, kao i da je na Novom Beogradu mogao da formira koaliciju sa SPS-om, budući da SPAS nije imao dovoljno glasova da vlada sam.

Upitan kakva je šansa da Goran Vesić dobije beogradske izbore, Šapić je rekao da je ista priča bila i 2018. ali da je SNS tada ubedljivo dobila izbore i dodao da neće da komentariše da li je Vesić dobar zamenik gradonačelnika.

Govoreći o nedostatku dijaloga među učesnicima političke scene Srbije, on je kazao da se nada "da ćemo bez obzira na sve različitosti moći da razgovaramo bez mešanja stranaca".

strana 1 od 106 idi na stranu