Pozvali su ambasadora i rekli: Mi s tim nemamo veze

Teheran -- Zvanični Teheran oštro reagovao nakon što je američki FBI izneo tvrdnje da Iran i Rusija poseduju podatke o američkim glasačima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/inBrackets
Foto: Depositphotos/inBrackets

Vlada Irana je odmah ozvala švajcarskog ambasadora, koji u Teheranu predstavlja interse SAD, kako bi izrazila protest protiv, kako navode, neosnovanih sumnji SAD da je Teheran pokušao da se umeša u predsedničke izbore u novembru, preneo je Rojters.

"Čvrsto odbacujemo izjave američkih zvaničnika da smo želeli da se mešamo u njihove izbore. To su potpune besmislice i laži koje smo preneli švajcarskom ambasadoru. Kao što smo ranije naglasili, za Iran nema nikakve razlike ko će da pobedi na izborima", rekao je Said Hazibzadeh, portparol ministarstva spoljnih poslova Irana.

Švajcarska predstavlja interese SAD u Iranu, jer Vašington i Teheran nemaju zvanične odnose.

Direktor nacionalne obaveštajne službe SAD, Džon Ratklif, rekao je u sredu da su Rusija i Iran pokušali da se umešaju u predsedničke izbore 3. novembra.

Tenzije su porasle između dugogodišnjih neprijatelja, Teherana i Vašingtona, kada je Donald Tramp odbacio nuklerani program Irana iz 2015. godine i nametnuo sankcije toj azijskoj zemlji.

strana 1 od 647 idi na stranu