Formirana vlast u Pančevu: Dosadašnji direktor Higijene novi gradonačelnik

Na današnjoj, konsititutivnoj sednici Skupštine grada Pančeva, formirana je nova gradska vlast.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2020.

19:16

Formirana vlast u Pančevu: Dosadašnji direktor Higijene novi gradonačelnik
Foto: B92/M.Ro.

Za gradonačelnika je izabran Aleksandar Stevanović, dosadašnji direktor JKP Higijena, za zamenicu gradonačelnika Dragana Kuprešanin, kao i do sada predsednik Skupštine biće Tigran Kiš.

U novom Gradskom veću Pančeva biće nekoliko lica iz prethodnog saziva - Milenko Čučković je član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, Katarina Banjai je zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, mr Tatjana Božić je zadužena za obrazovanje, Predrag Živković za stambeno-komunalni resor i saobraćaj. Nova lica u veću su Vladislava Maksimović, koja će biti zadužena za poljoprivredo, selo i ruralni razvoj, Marija Jević za kulturu i omladinu i Žarko Dakić za lokalnu samoupravu i informacione tehnologije. Dakle, novina je da Pančevo neće imati većnika za zdravstvo, a novi resor je resor lokalne samouprave i informacionih tehnologija.

Aleksandar Stevanović je rođen 1986. u Subotici. Gimnaziju je završio u Pančevu, a Fakultet za građevinski menadžment na Univerzitetu Union u Beogradu. Radnu karijeru je započeo u svom porodičnom preduzeću. Od 2013. do 2016. bio je predsednik Nadzornog odbora JP Direkcija, od marta 2016. do maja 2016. bio je direktor JKP Higijena, od maja 2016. do septembra 2017. bio je član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, od septembra 2017. je direktor JKP Higijena. Govori engleski jezik i otac je jednog deteta. Član je Srpske napredne stranke.

"Ono što mogu da kažem je da se radi o mladom čoveku punom želje i energije da unapredi život u našem gradu", rekao je obrazlažući predlog za gradonačelnika predsednik Skupštine Tigran Kiš.

Nakon tajnog glasanja, novi gradonačelnik se obratio odbornicima.

"Osećam ogroman ponos i veliku zahvalnost što ste mi ukazali poverenje da predstavljam i vodim naš grad svestan velike odgovornosti koja je pred nama. Bila mi je čast biti na listi Aleksandar Vučić - za našu decu. Radiću na tome da ukazano poverenje opravdam, da se programski ciljevi sa kojima smo izašli pred birače i zbog čega su nam oni iskazali ogromno poverenje ispune, jer ovo shvatam pre svega kao veliku dužnost da dam sve od sebe, da radim na tome da se Pančevo još više i brže razvija. Čast mi je što sam na čelu tima u koji zaista verujem i znam da može jako dobro da obavlja zadati posao i ostvari odlične rezultate", rekao je Stevanović nakon što je proglašen za gradonačelnika.

Rekao je Stevanović i da je Pančevo jako ozbiljan grad sa najznačajnijim investicionim ulaganjima u Srbiji, sa novim radnim mestima, sa projektima koji su spremni. Dodao je i da će već sledeće nedelje grad početi da priprema nove projekte.

"Očekuje nas izgradnja i uređenje komunalne i putne infrastrukture, renoviranje zdravstvenih ustanova, a tu pre svega mislim na kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, niz projekata o zaštiti životne sredine, programske aktivnosti vezane za ozelenjavanje našeg grada, uređenje škola, izgradnja vrtića, sportskih terena i keja. Moramo da razvijamo sva naša naseljena mesta. Problemi moraju da se rešavaju i u centru grada i u svim naseljenim mestima. Stoga moramo svi zajedno da pružimo maksimum u realizaciji programskih prioriteta i na tome ću insistirati. Pančevo zaslužuje našu apsolutnu posvećenost. Mi ćemo biti posvećeni svom poslu i nećemo dozvoliti da Pančevo propusti bilo koju šansu, pa makar i onu najmanju, a da to može da doprinese njegovom daljem razvoju", dodao je Stevanović.

Novi gradonačelnik je govorio i o privrednom razvoju, unapređenju Severne poslovne zone i jačanju efikasnosti u radu svih gradskih službi i javnih preduzeća.

"Očekujem bolje rezultate u svim sektorima i insistiraću da budemo otvoreni ka građanima i da unapredimo komunikaciju sa našim sugrađanima jer je njihovo mišljenje za nas najvažnije", kazao je Stevanović u svom obraćanju odbornicima.

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin je diplomirana pravnica rođena 1983. godine. Osnovne akademske studije završila je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Ima položen državni stručni ispit. Od 2019. godine vršilac je dužnosti direktora Doma za zbrinjavanje slepih i slabovidih lica "Zbrinjavanje". Radila je u PU "Dečja radost", Zavodu za javno zdravlje Pančevo i Pokrajinskom PIO fondu - filijala Pančevo.

Odbornici su na konstitutivnoj sednici položili zakletvi i doneli odluke o Komisiji za mandatna pitanja i kadrovska i administrativna pitanja Skupštine i izvršnim organima grada, kao i o ostavkama odbornika i imenovanju novih odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: