Izborna komisija odbacila sve prigovore

Državna izborna komisija u Severnoj Makedoniji odbacila je svih 2.142 prigovora koje su podnele stranke u toj zemlji na parlamentarne izbore održane 15. jula.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

10:53

Izborna komisija odbacila sve prigovore
AP Photo/Boris Grdanoski

Za 1.478 prigovora od ukupno 1.982 koje je podnela novoformirana makedonska stranka Levica, članovi Komisije su utvrdili da nemaju potpis ovlaščenog predstavnika i da nemaju pečat nosilaca liste, dok su za ostalih 504 naglasili da nisu potkrepljeni dokazima, te da je tekst u obrazloženju isti u svim tim prigovorima, prenosi portal Plusinfo.

Za prigovore stranke Alijansa za Albance takođe je utvrđeno da nisu potkrepljeni dokazima.

Isti slučaj je i sa prigovorima stranaka Demokrate, SDU, Integra, MORO Radnička partija, koji nisu uspeli da osvoje nijedno poslaničko mesto.

Državna izborna komisija odbacila je i prigovore koje je podneo VMRO-DPMNE.

Deo stranačkih prigovora odnosili su se na uvid u biračke materijale, kao i u nevažeće listiće.

Stranke imaju pravo da se žale na odluke Državne izborne komisije Upravnom sudu.

Na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji pobedila je vladajuća stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije Zorana Zaeva, koja je osvojila 46 mandata.

Opozicioni VMRO-DPMNE je osvojio 44 mandata, Demokratska unija za integraciju Alija Ahmetija 15, Alijansa za Albance 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno mesto u makedonskom Sobranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: