U Braničevskom i Podunavskom okrugu 21 nov slučaj

U Braničevskom i Podunavskom okrugu potvrđen je 21 novi slučaj koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

U Braničevskom okrugu je pet, u Podunavskom 16, a najveći broj novozaraženih registrovan je u Smederevskoj Palanci - osam, saopštila je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović.

Kako je navela, u Požarevcu su zabeležene četiri novozaražene osobe, pa je sada u tom gradu od početka epidemije registrovano ukupno 179 potvrđenih slučajeva kovida 19.

Kada su u pitanju druge opštine u Braničevskom okrugu, u Velikom Gradištu je ostalo osam zaraženih, Žabarima ostalo tri, Golubcu jedan, Žagubici četiri, dok je u Malom Crniću zabeležen jedan nov slučaj, pa je sada ukupan broj zaraženih pet, a u Petrovcu su registrovana četiri nova slučaja, pa je ukupno 20.

Kada je u pitanju Podunavski okrug, U Velikoj Plani registrovana su četiri nova slučaja u odnosu na vikend, pa je sada ukupno 73 zaraženih koronavirusom.

U Smederevu su takođe zabeležena četiri nova slučaja i sada je ukupno 267, a u Smederevskoj Palanci registrovano je osam novozaraženih, što čini da je sada ukupno 178 potvrđenih slučajeva.

Kako je navela Jovanovićeva, kapaciteti kovid bolnica u Požarevcu i Smederevu su skoro puni.

Apelovala je na sve građane da se pridržavaju mera za sprečavanje širenja koronavirusa, kao i da izbegavaju i odlože sva rizična ponašanja.

strana 1 od 249 idi na stranu