Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 95 korisnika i 30 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 95 korisnika i 30 zaposlenih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 516, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 186, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo kovida 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Koronavirus je registrovan i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Stara pruga" na Umci, "Dožveti stotu", ''Miljakovački vinogradi'' i “Nada” u Beogradu, ''Radost'' i ''S. Nikola'' u Negotinu, ''Melior vita” i “Gardoš” u Zemunu.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada domova za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', ''Stara pruga'' i ''Radost''.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

strana 1 od 225 idi na stranu