"Nećemo otvarati škole verovatno do kraja školske godine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je zatvaranje škola, najverovatnije, do kraja školske godine.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/denisismagilov
Ilustracija: Deposit photos/denisismagilov

UŽIVO NA TV B92 Predsednik Vučić proglasio vanredno stanje VIDEO

"Što se tiče školskog programa, to smo spremili. Ići će preko više televizijskih kanala, RTS 3, RTS planeta...", najavio je Vučić.

"Biće izuzeetan program, jedan od najboljih u Evropi. Nećemo verovatno otvarati škole do kraja godine, to je epidemiolog Predrag Kon bio u pravu. Zato smo se trudili da to što više odložimo, jer deca nisu u opasnosti, već oni kod kojih deca idu."

Od ponedeljka, kako je rekao, nema više ni treninga, sporta, teratana.

"Da ne objašnjavam zašto. Najgore mesto za zaraze su teretane. Lokalne samouprave će zbog zakona o radu da vide kako da se ograniči rad restorana. Zatvara se život da bismo sačuvali život", istakao je Vučić.

Premijerka Brnabić rekla je gostujući na RTS da se od sutra ujutru zatvaraju sve obrazovne ustanove.

Ona je najavila da će sutra biti pripremni dan i da će biti informisani roditelji i deca kako će teći nastava.

KORONAVIRUS I VANREDNO STANJE: Informator

U Srbiji je od danas na snazi odluka o uvođenju vanrednog stanja.

Ovo su MERE KOJE MORATE POŠTOVATI tokom trajanja vanrednog stanja. I Grad Beograd doneo je set mera tokom trajanja vanrednog stanja.

Granice Republike Srbije zatvorene su za sve strane državljane, osim u izuzetnim slučajevima. Pročitajte ko može da uđe u Srbiju.

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja pripremilo i odgovore na najvažnija pitanja o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19.

KOJI SU SIMPTOMI KORONAVIRUSA?

Koji su simptomi infekcije koronavirusom i kako iz prepoznati, kao i šta raditi sa kontaktima osobe kod koje je postavljena sumnja na infekciju koronavirusom?

IMATE NEKE OD SIMPTOMA INFEKCIJE? NE IDITE SAMI KOD LEKARA!

Ministarstvo zdravlja savetuje sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija da ne idu u dom zdravlja ili bolnicu, već da se odmah obrate dežurnom epidemiologu na KONTAKT-TELEFONE.

ŠTA AKO...

Ministarstvo zdravlja objavilo je i set saveta i preporuka za kućnu izolaciju za sve one koji su možda bili izloženi koronavirusu, kao i za članove njihovih porodica. Evo kako se treba ponašati u tim slučajevima.

A KAKO DA SE ZAŠTITITE?

Pitate se kako da se zaštitite od infekcije koronavirusom? Bapski lekovi neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi. Pročitajte šta još treba da radite i kako da se ponašate da smanjite rizik po sebe i druge.

BUDITE U TOKU!

I, naravno, za sve najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji i svetu - pratite B92.net. Konferencije o novim podacima o koronavirusu u Srbiji možete pratiti svaki dan na našem sajtu i TV B92.

strana 1 od 136 idi na stranu