Putin: Da se zaštite informacije o novom oružju

"Aktivnosti stranih obaveštajnih službi u Rusiji nisu smanjene i Federalna služba bezbednosti mora da zaštiti informacije o najnovijim sistemima oružja."

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

15:00

Putin: Da se zaštite informacije o novom oružju
Foto: EPA-EFE / GERARD JULIEN POOL MAXPP

To je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin.

"Vaša misija je da delujete efikasno, pouzdano i obratite naročitu pažnju na zaštitu informacija o našim najnovijim oružanim sistemima, novim vojnim i industrijskim tehnologijama, kao i inovativnom naučnom istraživanju koje našoj naciji daje konkurentnu prednost", rekao je Putin na sastanku FSB.

Putin je rekao i da Rusija mora da se zaštiti od sajberpretnji kao i da osigura bezbedan razvoj pete generacije komunikacionih tehnologija i satelitskih komunikacija, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, neke zemlje su već razvile specijalne centre za izvođenje sajbernapada i razvijaju strategije preventivne upotrebe sajbersredstava.

"S obzirom na brz razvoj digitalne tehnologije, moć takvog informatičkog oružja samo će porasti. Treba ne samo to da uzmemo u obzir, već i da obavljamo svoje dužnosti da unapred zaštitimo interese Rusije", rekao je Putin.

Takođe je pozvao FSB da se bori protiv podsticanja nasilja i nacionalizma i verske mržnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: