Šapić i Stamatović dogovorili političku saradnju

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su "Politički okvir udruživanja patriota".

Izvor: B92

Utorak, 24.12.2019.

15:53

Šapić i Stamatović dogovorili političku saradnju

Okvir je dogovor o političkoj saradnji i zajedničkom delovanju, a kako su najavili blizu su i da zajednički nastupe na svim izborima na proleće.

Šapić je na današnjoj kionferenciji za štampu u sedištu SPA-a, kazao da ih je objedinila želja za strateškom dugoročnom saradnjom, te da njihova saradnja nije zbog "potreba" izbornog rezultata.

"Doneli smo odluku o učešću na lokalnim izborima jer bi bilo i licemerno da kao predsednici opština u Srbiji, ne učestvujemo. Verujem da će nam se Stamatović pridružiti i za parlamentarne izbore, posle odluka njihove skupštine u januaru", rekao je Šapić.

Upitan da li ima nameru da se udružuje sa još srodnih političkih organizacija, Šapić je naveo da su dobrodošli svi koji se slože sa nacionalnom politikom i političkim programom.

Sa Metlom2020 se, ističe, nije dogovorio, ali kaže da im želi sve najbolje, dok sa Narodnim blokom Velimira Ilića, kako kaže, nije vodio razgovore i dodaje da saradnja među njima "nije realna".

"Ukrupnjavanju patriota, nadamo se, nije kraj", zaključio je Šapić.

Lider ZS i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ne sumnja da će sa SPAS-om na lokalnim izborima "uz dobru kampanju napraviti i dobar rezultat".

" Uz kvalitetnu saradnju želimo da pomirimo Beograd i unutrašnjost Srbije. Na parlamentarnim izborima ću se založiti da učestvujemo, ali odlučiće skupština stranke u januaru", istakao je Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: