Pretučena šestorica srpskih kamiondžija; Oglasila se ambasada

Šestorica srpskih kamiondžija noćas su oko jedan čas po ponoći brutalno pretučeni na graničnom prelazu između Ukrajine i Rumunije, na prelazu Đakovo - Halmeu.

Izvor: Blic, Tanjug
Podeli
Leon Neal/Staff/Getty images/Ilustracija
Leon Neal/Staff/Getty images/Ilustracija

Kako pišu beogradski mediji, njih su navodno pretukli ukrajinski vozači šlepera. Dok su ih udarali, vikali su im da je "ovo Ukrajina i da je ovo njihova granica", prenosi "Blic" pisanje "Kurir".

Grupa pretučenih srpskih vozača jutros se javila tom listu objašnjavajući da se ovo dogodilo na granici između dve pomenute zemlje - pred sam ulazak u Rumuniju, na njihovom povratku kući.

"Pretučeni smo nas petorica - šestorica od čega trojica baš teško", napisali su vozači u poruci redakciji dodajući da su povređeni Radojko Kovačević, Milan Rujević i Dragan Jovanović.

Oni su još u šoku i neverici s obzirom na to šta im se dogodilo, a poslali su fotografije povreda, kao i slike sa samog graničnog prelaza. Oni već danima čekaju da uđu na teritoriju Rumunije.

Na pitanje šta je bio povod za napad, vozači kažu da su napadnuti iz čista mira, te da tu stoje i čekaju već danima, ne samo naši, nego i ruski i beloruski šleperi za razliku od domaćih ukrajinskih koji bez problema obilaze kilometarsku kolonu i prelaze granicu za tili čas.

Nikome nije jasno šta se dogodilo i šta bi mogao da bude razlog ovog brutalnog napada, s obzirom na to da Srbija u svim međunarodnim institucijama podržava teritorijalni integritet Ukrajine i Krim smatra njenim integralnim delom.

Reagovala i ambasada

Ambasada Srbije u Rumuniji saopštila je da nije zvanično obaveštena o incidentu na ukrajinsko-rumunskoj granici u kojem je pretučeno šest državljana Srbije, vozača kamiona.

Kako je rečeno Tanjugu u ambasadi, incident se dogodio na ukrajinskoj strani granice i o njemu ambasadu nisu obavestili ni državljani Srbije ni nadležni rumunski organi.

strana 1 od 115 idi na stranu