Šta je "Bodžo" poručio u svom pobedničkom govoru

Novi lider Konzervativne partije Boris Džonson sutra će od Tereze Mej preuzeti dužnost premijera Velike Britanije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein
Foto: Tanjug/AP/Frank Augstein

Pročitajte još:


Velika Britanija dobila novog premijera: To je "Bodžo" i pljušte ostavke


Novi premijer VB – "engleski Tramp turskog porekla"

U svom pobedničkom govoru pred vođstvom torijevaca Džonson je poručio da zna da će biti onih kojima se neće dopasti današnji izbor.

"Znam da će biti ljudi koji će dovesti u pitanje mudrost vaše odluke", poručio je Džonson koji osvojio 92.153 glasa na unutarstranačkim izborima, porazivši dosadašnjeg ministra spoljnih poslova Džeremija Hanta kome je pripalo 46.656 glasova.

"Skaj njuz" prenosi da se vođa vodeće opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin oglasio se na Tviteru odmah nakon izbora Džonsona i poručio da je ovaj "zadobio podršku manje od 100.000 nereprezentativnih članova Konzervativne partije".

"Ali, nije zadobio podršku naše zemlje", tvitovao je Korbin.

Džonson se takođe oglasio i na Tviteru, zahvalivši se za "neverovatnu čast" koja mu je ukazana i rekavši da je "vreme kampanja završeno".

"Vreme je da se započne sa radom na ujedinjavanju naše zemlje i partije, završiti Bregzit i poraziti Korbina", naveo je on.

U pobedničkom govoru Džonson je obećao da će završiti proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije 31. oktobra.

"Mi ćemo doneti novu energiju zemlji. Mi ćemo završiti Bregzit 31. oktobra i iskoristićemo sve mogućnosti koje će on doneti", rekao je Džonson, prenosi Rojters.

Dosadašnja premijerka Tereza Mej čestitala je na Tviteru Džonsonu, poručivši da Konzervativna partija mora da radi na tome da "drži Džeremija Korbina dalje od vlade".

Svet

strana 1 od 492 idi na stranu