"Ako Tramp nije obavešten o napadima na Rusiju, onda, hipotetički, imamo rat"

Nakon što je Njujork tajms objavio da su SAD povećale broj sajbernapada na Rusiju, a Tramp tu vest nazvao "virtuelnom izdajom", oglasila se i Moskva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

12:46

EPA: RITCHIE B. TONGO

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov upozorio je tim povodom na opasnost od izbijanja "sajberrata" između Rusije i Amerike, ukoliko se ispostavi da neke američke državne agencije sprovode hakerske napade na ruske sajtove i kompanije, a da o tome nisu obavestili američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ako pretpostavimo da neke državne agencije izvode takve napade,a da nisu o tome obavestili šefa države, onda takva informacija podrazumeva hipotetičku mogućnost svih naznaka sajberrata uperenog protiv Rusije”, izjavio je Peskov.

Peskov je potom naglasio da su "ruske vitalne ekonomske sfere" već na udaru sajbernapada, i nastavljaju da budu pod takvom vrstom napada iz inostranstva.

Zbog toga, kako dodaje, ruske državne agencije kontinuirano rade na prevenciji takvih napada, koji prouzrokuju trajno štetu ruskoj ekonomiji.
Prema njegovim rečima, Kremlj je u više navrata inicirao međunarodnu saradnju na polju sajberbezbednosti, ali su se SAD o to oglušile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: