Sukob taksi vozača na Novom Beogradu, jedan u Urgentnom, stižu kolege

Na Novom Beogradu je oko 14.30 h došlo do fizičkog okršaja dvojice taksi vozača iz različitih udruženja, nezvanično saznaje "Blic".

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 22.05.2019.

16:14

Sukob taksi vozača na Novom Beogradu, jedan u Urgentnom, stižu kolege
Ilustracija: Freeimages.com

Na ugao Omladinskih brigada i Bulevara Zorana Đinđića počelo je da pristiže na desetine njihovih kolega, dodaje list.

Kako su rekli očevici, iz nepoznatih razloga, jedan od vozača u civilnom vozilu, koji, navodno taksira preko jedne od aplikacija, napao je kolegu iz registrovanog taksi udruženja.

Napadač je pobegao, a povređeni je prevezen u Urgentni centar, navodi "Blic".

Policija je na terenu i pokušava da spreči teži incident, saobraćaj se u ovom delu grada odvija veoma usporeno, pošto je nekoliko traka blokirano.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa od stotinak taksista iz raznih beogradskih udruženja planira da krene u protestnu vožnju do centra grada.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vuković rekao je Tanjugu da je taksistu "Luks taksija" napala nepoznata osoba koja je vozila auto "škoda rapid" nakon verbalnog sukoba.

"Nakon verbalne polemike su stali na semaforu i napadač je izašao iz kola i udario našeg kolegu koji se trenutno nalazi u Urgentnom centru. Iz onoga što mu je rekao moglo se zaključiti da je ta osoba izuzetno dobro upoznata sa taksi probematikom i problemom sa nelegalnim prevoznicima", kaže Vuković.

Kako je naveo, taksista ima lakše povrede i uskoro će biti pušten iz Urgentnog centra, a očekuju i da policija uhapši napadača.

Sukob je, objašnjava Vuković, nastao u toku vožnje u Lenjinovom bulevaru, kada je napadač taksistu terao da se skloni iz jedne od traka u žutu i poručio da će "počistiti i pobiti sve taksiste".

"To je čista provokacija i to nakon današnjeg protesta koji smo imali ispred Sekretarijata za inspekcijske polove kada smo tražili isključivo primenu zakona", rekao je Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: