LDP: Vlast i opozicija se kriju iza građana dok se svađaju

"Pogrešna vlast" i "prava opozicija", a po njenoj meri, svakoga dana ovu zemlju udaljavaju od Evrope i uvode nas u nestabilnost, saopštio je LDP.

Izvor: B92

Utorak, 09.04.2019.

20:17

LDP: Vlast i opozicija se kriju iza građana dok se svađaju

Kako se navodi, uvode nas u destabilnost koja nije samo unutrašnja, već može imati regionalni nivo.

"Izjave predstavnika Saveza za Srbiju, u kojima nastavljaju da šire ideje koje su u suprotnosti sa idejama moderne i evropske Srbije, pokazatelj su da oni nisu alternativa ovoj vlasti, već jedan od razloga zašto u ovoj zemlji ne može da se napravi opozicija kakva je građanima potrebna", naveli su u saošštenju.

Kažu i da umesto odgovora na pitanja koja muče društvo, mi u 2019. imamo ljude koji su okupirali opozicioni prostor i govore kako bi stavljali pitanje ljudskih prava na referendum, a hapsili one koji već decenijama objašnjavaju da kosovska realnost ne može da se ignoriše samo zato što su srpski nacionalisti tako odlučili.

"Lične optužbe su dobile primat nad pitanjima koja su od životnog značaja. Evropa, ljudska prava, pomirenje u regionu, ekonomija - danas su u drugom planu. Postoje samo tabloidna optuživanja i jalove međusobne pretnje i uvrede. U tome prednjače lideri Saveza za Srbiju, za koje je politička scena postala postala pozornica za performanse, a u tome ih, nažalost, prate delovi građanske Srbije, koji misle da će biti glasniji ako marširaju sa onima koji govore da su ideje Nikolaja Velimirovića njihov san i cilj", smatra LDP.

Primećuju da i vlast i opozicija ćute o presudi Radovanu Karadžiću, o godišnjici sramne opsade Sarajeva i "sve vreme se kriju iza građana dok se međusobno napadaju".

LDP u saopštenju poziva prave građanske snage, organizacije civilnog društva, pojedince da se ovakvim pojavama odupremo jasnim planom, koji i vlasti i takozvanoj opoziciji poručuje da u državi postoji spisak problema koji je važniji od njihovih odnosa.

Rešavanje situacije na Kosovu, čuvanje Bosne i Hercegovine, mir u regionu, afirmisanje ljudskih i manjinskih prava, otvaranje dijaloga u društvu o medijskim slobodama, političkom sistemu i izlazak iz krize - to su teme oko kojih treba da se okupimo, poručuje LDP u sopštenju i napominje da je sve drugo lična borba lišena politike, u kojoj su građani u drugom planu, a pojedinačni interesi i partijska borba i rovovi jedini cilj i svrha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: