Vučić se sastao sa unukom Mahatme Gandija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Taru Gandi Batačardži, unuku Mahatme Gandija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2019.

13:42

Vučić se sastao sa unukom Mahatme Gandija
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Tom prilikom je izrazio veliko poštovanje za Gandijevu istorijsku ulogu u borbi za nezavisnost Indije, saopšteno je iz Predsedništva.

"Naše dve zemlje odlikuje višedecenijsko prijateljstvo i saradnja utemeljeni na vrednostima Pokreta nesvrstanih zemalja, bez otvorenih pitanja, uz puno medjusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim pitanjima u medjunarodnim forumima", rekao je Vučić, prenosi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Srbija i Indija su prošle godine obeležile 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Politički dijalog dveju zemalja je na visokom nivou a ekonomska saradnja, takodje napreduje tako da su neki od indijskih giganata već na srpskom tržiptu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će i druge indijske kompanije slediti primer ovih velikih korporacija.

"Danas sa osećanjem iskrenog poštovanja proslavljamo 150 godina od rođenja čoveka koji nas je podsetio na to da je nenasilje jedini put kojim svi moramo da koračamo u pobedi bez poniženja" , rekli su sagovornici.

Tara Gandi je rekla da joj je velika privilegija da boravi u Srbiji i da se oseća kao da je kod kuće. Njena knjiga "Sećanje na jedno izuzetno doba" objavljena je i na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: