"Da, podnosim krivičnu prijavu protiv Đukanovića"

Duško Knežević, predsednik Atlas grupe, za kojim je Crna Gora raspisala Interpolovu poternicu, najavio da će tužiti Mila Đukanovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

12:54

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Knežević, koga u Crnoj Gori traže zbog navodnih finansijskih malverzacija, kaže da će danas podneti krivičnu prijavu protiv predsednika države i lidera najuticajnije vladajuće DPS. Knežević je podgoričkom portalu In4S rekao da će krivičnom prijavom Đukanovića optužiti da je, kako je naveo, "vođa organizovane kriminalne grupe".

„Da, podnosimo krivičnu prijavu“, kazao je Knežević za In4S.

On je ranije kazao da je njegov advokatski tim pripremio „pravne radnje prema Đukanoviću i njegovoj familiji“.

„Sigurno će to izazvati veliki politički zemljotres u Crnoj Gori, jer će to biti prvi put da neko podigne krivičnu prijavu protiv predsednika države da je vođa organizovane kriminalne grupe“, kazao je Knežević.

On je, kako se navodi, upozorio ljude u tužilaštvu i sudstvu da „dobro vode računa šta rade i ko učestvuje u montiranim procesima i nameštanju dokaza i izvođenju lažnih svedoka“. Knežević se, kaže, nada da će taj njegov postupak dodatno motivisati ljude da izađu na proteste.

Predsednik Atlas grupe je ocenio da bi odlazak Đukanovića sa vlasti bio spasonosan za Crnu Goru, preneo je portal In4s. Inače, Đukanović je u više navrata do sada negirao sve optužbe koje je na njegov i račun njegove porodice izneo Knežević.

Đukanović je u sinoćnjem intervjuu za RTCG pozvao građane koji učestvuju na protestima da budu oprezni kako njihove ideje, kako je rekao, ne bi bile zloupotrebljene u političke svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: