2.000 policajaca obezbeđuje protest opozicije

Albanska policija je za sutrašnje antivladine proteste, koje organizuje ujedinjena opozicija, angažovala preko 2.000 policajaca, prenosi A1on.mk.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2019.

20:50

2.000 policajaca obezbeđuje protest opozicije
Foto: GettyImages

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije saopštili su da će preuzeti sve neophodne mere kako bi sprečili bilo kakav pokušaj eskalacije protesta.

Za bezbednost će tokom protesta biti angažovano preko

2.000 policajaca, uključujući specijalnu jedinu „Škjiponja“, kao i pripadnike specijalne jedinice za brzu intervenciju. Oko objekta albanske vlade u Tirani će biti angažovano 900 policajaca. Postavlja se i gvozdena zaštitna mreža kako bi se izolovao glavni ulaz zgrade.

Pojačano obezbeđenje će biti ispred svih državnih institucija koji su locirani na tiranskom trgu „Narodni heroji“.

Još pre nedelju dana prate se pojedinci za koje postoje sumnje da imaju kriminalnu prošlost i za koje postoji sumnja da je moguće da učestvuju na protestima, koji imaju za cilj, kako se kaže, "destabilizaciju zemlje".

Strože policijske kontrole će biti i tokom noći, posebno na prilazima Tirani.

Autobusi koji dolaze u glavni grad zbog protesta će morati da se parkiraju na periferiji. Zabranjeno je kretanje i parkiranje na glavnom trgu i ulicama oko njega, dok će delimična zabrana kretanja biti uspostavljena i na ulicama koje vode od sedišta Demokratske stranke do albanske vlade.

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baši tokom jučerašnje sednice albanskog parlamenta pozvao je na masovnost protesta. Poslanik iz redova opozicione albanske stranke Demokratske partije Edi Paloka izazvao je juče incident tokom sednice parlamenta polivajući bojom premijera Edija Ramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: