Pahor sledeće nedelje u Beogradu

Predsednik Slovenije Borut Pahor dolazi naredne sedmice u dvodnevnu posetu Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

16:35

Pahor sledeće nedelje u Beogradu
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Pahor će u zvaničnoj poseti boraviti 28. i 29. januara, saopštio je danas kabinet predsednika Srbije, koji će mu biti domaćin.

Šef slovenačke diplomatije Miro Cerar rekao je danas u Ljubljani da će jedna od tema Pahorovih razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem biti i evropska orijentacija Srbije i da se od Beograda očekuje da se što pre izjasni da li je i dalje čvrsto na evropskom putu, da li je spreman da reši spor s Kosovom i da li želi da bude faktor stabilnosti i mira na Balkanu.

Na sednici spoljnopolitičkog odbora parlamenta, Cerar je rekao da su nedavna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji i antivladini protesti koji traju nedeljama u EU otvorili pitanje da li je Srbija ozbiljna kada je reč o njenoj evropskoj orijentaciji, prenela je agencija STA.

Pojačana politička i privredna saradnja s Rusijom i unutrašnjepoličko stanje u Srbiji onemogućavaju sprovođenje efikasnih reformi, rekao je Cerar i dodao da očekuje da će Pahor o tim pitanjima razgovorati s Vučićem i doneti nove informacije iz Beograda.

Pahor je poslednji put bio u Srbiji u junu 2017. na Vučićevoj predsedničkoj inauguraciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: