RTS o "Vučićevom kadru": Greška, a ne falsifikat

Kolegijum RTS uputio je izvinjenje zbog "profesionalnog propusta" prilikom prikazivanja Aleksandra Vučića za vreme prenosa ceremonije iz Pariza.

Izvor: Beta, RTS

Sreda, 14.11.2018.

07:37

RTS o
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

RTS odbacuje navode da je bilo falsifikovanja tog događaja.

U saopštenju kolegijuma RTS se navodi da je javni servis 11. novembra emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i da je direktan prenos iz Pariza bio kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača i vestima o aktivnostima predsednika na tom skupu.

"U 11.52 francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Urednik prenosa uradio je takozvani stop kadar sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama. Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj 'stop kadar' korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a", naveo je kolegijum RTS.

U saopštenju je najavljeno da će ta greška biti sankcionisana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: