KFOR digao helikoptere, "potvrđeno prisustvo policije"

KFOR poziva na mir i suzdržanost, nakon protivrečnih izveštaja koji su se pojavili o događaju na području jezera Gazivode.

Izvor: B92, Beta

Subota, 29.09.2018.

16:27

KFOR digao helikoptere,
Ilustracija: Freeimages.com

"Potvrđeno je prisustvo kosovske policije u oblasti Gazivode. Pripadnici policije bili su u pratnji Hašima Tačija, koji je bio u poseti području Zubin Potok", navedeno je iz KFOR-a za Prvu televiziju.

"KFOR ispituje navodno prisustvo specijalne jedinice ROSU i naše patrole i helikopteri nastavljaju da nadgledaju situaciju", dodaje se u odgovoru KFOR-a.

Portparol KFOR-a Vićenco Graso odbacio je kao neistinite navode o hašenjima u Zubinom Potoku.

"Posle provere činjenica mogu da odbacim sve navodne informacije o mogućim policijskim operacijama i hapšenju ljudi u Zubinom Potoku. Ti navodi definistivno nisu istiniti”, zaključio je Graso.

Ranije je saopšteno da KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova.

Policija Kosova sa odgovarajućim jedinicama je bila angažovana na obezbeđivanju pratnje predsednika Kosova Hašima Tačija koja je ostvarena na severu Mitrovice, saopšteno je iz PK.

Policijske jedinice su se starale da osiguraju bezbednost za svo vreme posete delegacije na severu, koja je konkretno realizovana na graničnom prelazu Brnjak i kod jezera Gazivoda“, kaže se u saopštenju.

Treba istaći da se policija starala da sa bezbednosnog aspekta ova poseta prođe u miru i bez incidenata, koja je kao takva i protekla, kaže se u saopštenju i dodaje da će se zalagati za poštovanje zakona tokom ostvarivanja zadataka koji su deo njenih zakonskih odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: