Slučaj "Kantrimen": Milićev ostaje u Zabeli, bar za sada

Treći osnovni sud nije doneo odluku o uslovnom otpustu Milićeva iz zatvora u kom izdržava kaznu od četiri i po godine zbog gaženja mladića na Brankovom mostu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

14:41

Slučaj
Ilustracija: Thinkstock

Tom prilikom stradao je Luka Jovanović (21).

Odlučeno je da se uradi dopuna postupka, tačnije, da se od zatvora u Zabeli traži dodatni izveštaj o njegovom vladanju, da se izjasne o svim okolnostima da li je postignuta svrha kažnjavanja i da li se zatvorenik resocijalizovao, prenose "Novosti".

Sledeće ročište zakazano je za 20. septembar do kada treba da stigne dopunski izveštaj iz KPZ “Zabela”.

Marko Milićev je 12. juna uputio molbu za prevremeni otpust Trećem sudu, pred kojim je osuđen, pošto je odslužio dve trećine kazne.

Istu molbu je uputio u oktobru prošle godine, ali je ona bila odbijena, jer je sud iz požarevačkom zatvora "Zabela", gde služi kaznu, dobio mišljenje da je tokom boravka u zatvoru bio dobrog vladanja i nije bio incidentan, ali da se nije resocijalizovao, tačnije nije u potpunosti svestan dela koje je počinio.

Godinu dana posle saobraćajne nesreće, koja se dogodila 2014. Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora. Međutim, nisu sve sumnje otklonjene.

Kobne noći Luka je sa prijateljima izašao u provod. Sve bi možda moglo da bude drugačije da se stari automobil u kome je Luka bio sa drugovima nije pokvario, a vozač "kantrimena" bio oprezniji.

Sabraćajna nesreća u kojoj je poginuo tada 21-godišnji Luka Jovanović dogodila se u noći 25. jula, na samom kraju Brankovog mosta. On je tada sa svojim prijateljima gurao pokvarenu "ladu", kada je na njega naleteo vozač "kantrimena", koji se nije zaustavio, već pobegao s mesta nesreće.

Najviši policijski zvaničnici obećali su im da će slučaj biti rešen. U moru nelogičnosti, nije objašnjeno zbog čega je prvobitni snimak "kantrimena", za koji se tvrdilo da je mladić njim udaren, zamenjen drugim, na kojem se vidi automobil druge boje.

Ipak, nedugo zatim, otkriveno je da je vozač "kantrimena" Marko Milićev. Mesec i po kasnije uhapšen je i izručen iz Kine.

Snimak sa mobilnog telefona jedne od devojaka koja je kobnog trenutka navodno bila u "kantrimenu" jedan je od dokaza protiv Milićeva. Zbog toga što nisu prijavile slučaj policiji devojke iz vozila su uz priznanje krivice osuđene na kazne kućnog pritvora.

Milićevljev kum osuđen je na godinu dana zatvora zbog pomaganja u bekstvu. Auto smrti nikada nije pronađen, a Marko Milićev osuđen je na četiri i po godine. Posle dve trećine odslužene kazne uputio je molbu Trećem osnovnom sudu za uslovni otpust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: