Svetski mediji: Tramp "izdajnik" i "Putinova pudlica"

Donald Tramp i Vladimir Putin sastali su se u Helsinkiju. Vest o susretu preneli su svi svetski mediji, a neki kratko opsuju američkog predsednika – “izdajnik“.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

10:51

Svetski mediji: Tramp
Foto: Tanjug/AP

Štampani mediji o samitu u Helsinkiju skoro pa jednoglasni, zna se ko je “pobedio“.

Da podsetimo, najviše reakcija sa jučerašnjeg samita izazvalo je Trampovo negiranje da se Rusija mešala u izbore 2016. godine, a istragu o tome nazvao je "katastrofom za SAD".

U SAD nekoliko medija oštro su reagovali na reči svog predsedbnika Donalda Trampa.

“Njujork dejli“ optužio je Trampa za izdaju. Na naslovnoj strani nalazi se ilustracija Trampa koji za ruku drži Putina golog do pojasa, a u drugoj ruci drži pištolj i puca u “Ujka Sema“.

Naslovnica “Vašington posta“ kaže “Tramp reklamira Putonovo snažno poricanje“. List dodaje da je Tramp prepustio Putinu “diplomatski trijumf“ jer je odbio da pruži podršku istrazi obaveštajnih službi o ruskom mešanju u izbore 2016. godine.

Sa druge strane, u Rusiji, list “Rosijskaja Gazeta“ piše da su se odnosi dve zemlje poboljšali i da “prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima“. List dodaje i da je rezultat sastanka to što su se mnoge stvari promenile na bolje.

U Finskoj, list “Kaupaleti“ nije imao dileme: Tramp 0 – Putin 1.

Najtiražniji list na švedskom jeziku u Finskoj “Hufvudstadsbladet” donosi fotografiju na kojoj se Putin smeši i citira ruskog predsednika: “Tramp je bio moj favorit”.

Vest o susreti preneli su brotanski mediji, a “Gardijan“ piše takođe o rekacijama na ono što je rekao Tramp. O tome piše i “Tajms“.

Tabloid “Dejli miror“ nazvao jeTrampa izdajnikom, ali i “Putinovom pudlicom“. “Dejli ekspres“ piše o “novim najboljim drugarima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: