"Brnabić najavila pomoć, a zatvoreno na desetine medije"

Liga socijaldemokrata Vojvodine navodi da je želja vlasti da se pomogne informisanje na jezicima nacionalnih zajednica "u velikoj meri samo deklarativna".

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

15:25

"Najava premijerke Ane Brnabić, da će vlada u 2018. godini dodatnim sredstvima finansirati informisanje na jezicima nacionalnih zajednica dolazi u trenutku kada je zatvoreno na desetine lokalnih medija koji su godinama, pa i decenijama informisali svoje slušaoce. Brojne višenacionalne opštine ostale su bez svojih radio i TV stanica", naveo je u saopštenju za javnost funkcioner LSV-a Aleksandar Marton.

Podsetio je da je LSV i ranije upozoravao javnost na katastrofalne posledice privatizacije lokalnih medija.

On je izrazio žaljenje jer prava nacionalnih zajednica u Srbiji nisu prioritetno pitanje i ocenio da je rešavanje otvorenih pitanja često potisnuto u drugi plan.

"Očekujemo da Vlada Srbije pokaže spremnost da pomogne nacionalnim zajednicama. Ta pomoć mora biti jasna, konkretna i svakodnevna", naveo je Marton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: