"Tačno, rekla sam Maji da ne govori istinu, a ona je..."

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže za “Blic” da je istina da je predsednici Skupštine Maji Gojković rekla da laže, nakon čega je ona napustila sednicu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

10:28

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

"Verovali ili ne, ali ne volim da ulazim u svađe i uvek sam pre za dogovor... Nisam od onih koji klimaju glavom i ne volim fikuse, čak ni kao cveće. Iako je tropska biljka, dobro uspeva i kod nas jer joj ne treba mnogo pažnje", rekla je Mihajlovićeva.

Upitana o kritikama koje je uputila predsednici Vlade Ani Brnabić, Mihajlovićeva je rekla da je tačno da se pobunila protiv njene izjave da je "NALED najzaslužniji zbog napretka Srbije na listi Svetske banke i što smo 10. na svetu po građvskim dozvolama".

"To su svi videli. Takva ocena jednostavno nije bila fer prema svima koji su uložili mnogo rada kako bismo postgli ovaj zajednički uspeh, među kojima je svakako i NALED. I Ana se posle izvinila zbog te izjave. I da, i dalje smatram da predsednik Vlade nijednom ambasadoru ne treba da objašnjava svoje intervjue", kazala je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li je tačno da je predsednici Skupštne Maji Gojković "rekla da laže", Mihajlovićeva je navela da "iz ne znam kojih razloga Maja Gojković uporno nije htela da stavi na dnevni red" Ugovor o transportnoj zajednici Zapadnog Balkana, koji je Srbija potpisala u julu, u Trstu.

"Vlada je taj ugovor dobila 24. oktobra, dva dana kasnije ga je usvojila i poslala u Skupštinu... a na dnevni red Skupštine je stavljen tek mesec dana kasnije i to nakon urgencije predsednika i premijerke. Maja mi je nekoliko puta rekla 'Samo zbog tebe sam zakazala sednicu, svi u ovde samo zbog tebe', kao da sam ja kriva što je ugovor toliko čekao u parlamentu... I tačno, rekla joj da je to laž i da ne govori istinu, a ona je demonstrativno izašla iz sale".

Mihajlovićeva je navela da je nakon toga ugovor ratifikovan, a da je Srbija 6. decembra u Briselu izabrana za sedište Transportne zajednice, navela je Zorana Mihajlović.

Podsećamo, mediji su krajem novembra preneli da je među funkcionerkama Srpske napredne stranke Majom Gojković i Zoranom Mihajlović došlo do sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: