"SNS bi da spreči diskusiju o amandmanima opozicije"

Pokret Dosta je bilo saopštio je da SNS na sve načine pokušava da spreči da se u Skupštini Srbije diskutuje o amandmanima opozicije na državni budžet za 2018.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

18:20

DJB navodi da pošto su uz budžet na dnevni red stavili i 30 drugih zakona i odluka, zatim objedinili raspravu i skratili vreme kao da postoji samo jedna tačka dnevnog reda, SNS i njihovi koalicioni partneri su podneli preko 300 amandmana na rebalans budžeta za 2017. godinu i izmene Zakona o budžetskom sistemu, za koje kako navode ni sami neće glasati.

Po navodima DJB to je učinjeno kako bi time "pojeli" svo vreme i sprečili da se govori o amandmanima opozicije na budžet za 2018.godinu.

"SNS se izgleda plaši rasprave o amandmanima opozicije. Kako drugačije objasniti ovaj po demokratiju u Srbiji neozbiljan i tužan potez vladajuće većine koja je prvo spojila raspravu o svih 31 tačaka dnevnog reda u jednu, a onda podnela 300 amandmana na dva zakona koje je stavila na dnevni red pre budžeta, ne bi li pojela 600 minuta vremena koliko ima za diskusiju o amandmanima i sprečila da se o tome diskutuje u skupštini", navode iz DJB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: