Petak, 08.12.2017.

17:18

Božoviću opomena zbog "pretnji"; "Izmišlja, nije prvi put"

Poslaniku Demokratske stranke Balši Božoviću izrečene su dve opomene u roku od nekoliko minuta tokom rasprave o budžetu za 2018. godinu.

Izvor: Beta

Božoviću opomena zbog
Foto: EPA / Koèa Sulejmanoviæ

Prvu opomenu Božoviću je izrekao potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević kada je tražio repliku na izlaganje ministra finansija Dušana Vujovića.

Milićević je potom odredio pauzu od dva minuta, kada je predsedavanje preuzela predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je čim je počela sednicu Božoviću izrekla drugu opomenu, jer je kako je rekla Milićeviću rekao "hoćeš da ti zavalim šamarčinu".

"Izričem kaznu Božoviću jer je potpredsedniku (skupštine) rekao 'nemoj da ti zavalim šamarčinu'. Ovo nisu argumenti, ovo je nasilje u parlamentu. Prestanite da vršite teror nad poslanicima koji žele da rade", rekla je Gojkovićeva.

Predsednica Skupštine nije dozvolila pravo na repliku poslaniku DS Radoslavu Milojičiću, kojem je rekla da "raspravi sa Božovićem ko je njemu dozvolio da dođe ovde da poslaniku raspali šamarčinu". Ona je najavila da će opomenu dobiti svako ko bude vikao na predsednika, potpredsednika, ministre i druge poslanike.

Sednica je nastavljena izlaganjem poslanika po redu.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović potom je negirao da je pretio šamarom potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđu Milićeviću.

Kako kaže, to nije prvi put da predsednica parlamenta Maja Gojković izmišlja napade.

On je istakao da mu je Gojkovićeva opomenu izrekla na pauzi.

"Bila je pauza, ona nije vodila sednicu, izmislila je šamar i izrekla mi drugu opomenu", rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je s ministrom finansija Dušanom Vujovićem polemisao o penzijama i da je tražio repliku, jer ga je imenom i prezimenom pomenuo i vređao predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

"Milićević, kome su rekli da treba da mi da pravo na repliku, on je to negirao, jer mu je Martinović pokazivao da mi ne da, ja sam onda digao poslovnik, on je odredio pauzu i rekao mi je da apsolutno neće dozvoliti meni više da govorim. U pauzi ja sam prišao i počeo da se raspravljam sa Milićevićem, u tom trenutku je ušla Maja Gojković i u mikrofon rekla da sam ja pretio šamarčinom", rekao je Božović.

On je rekao da će DS ostati u Skupštini jer je važno da postoji bar jedan poslanik koji će se suprotstaviti aktuelnoj vlasti.

Skupštini u poslepodnevnim časovima prisustvuje premijerka Srbije Ana Brnabić.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da Maja Gojković ne zna koje su bile okolnosti zbog kojih je izrekla opomenu, jer je u tom trenutku ušla u Skupštinu i da je ona ta koja sprovodi nasilje.

"Vaše izmišljene priče o tome šta se i kada desilo, to bi bilo ravno tome kada bih ja rekla da ste Vi mene uvredili kada ste ovde ušli. Izmišljene uvrede upućene vama niko ovde ne mora da trpi", rekla je Jerkovljeva Maji Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: