Mrak oko Pupinovog mosta – obijeno 10 od 11 trafostanica

Magistrala od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta mesecima je u mraku, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

21:45

Mrak oko Pupinovog mosta – obijeno 10 od 11 trafostanica
Thinkstock

Razlog za to je obijanje deset od jedanaest trafostanica duž puta i krađa elektroinstalacija. Problem su i upotreba i njihovo održavanje, pošto EPS do danas nije preuzeo održavanje sistema javne rasvete.

Nefunkcionisanjem javnog osvetljenja duž Severne tangente već mesecima je ugrožena bezbednost svih koji koriste ovaj putni prsten dugačak 21 kilometar, a koji povezuje Zemun, preko naselja Borča i Ovča, sa Pančevačkim putem. Od otvaranja saobraćajnice 2014. obijeno je deset od jedanaest trafostanica, a od tih deset, osam je opljačkano i nije u funkciji. Zato je deset kilometara ove trase u potpunom mraku.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ističe se da je pitanje vremena kada će preostale trafostanice prestati da rade.

“Obijanje i krađa opreme i kompletnih trafoa, teških više stotina kilograma, nije moguća bez angažovanja kvalifikovanih ljudi koji su osposobljeni da obave ovoliki broj krađa bez povreda i da ukradene delove prodaju ili ugrade na nelegalnom tržištu, a da ne budu otkriveni. Takođe, postoji sumnja da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice”, tvrde iz Direkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: