FBI: Da, istražujemo Ruse, izbore i veze sa Trampom

Vašington -- Direktor FBI-ja Džejms Komi potvrdio je da Biro istražuje "pokušaje ruskih vlasti da utiču na izbore u SAD 2016. godine, što uključuje i veze s Trampovim timom"

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Komi je pred Odborom za obaveštajnu delatnost Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao da nema informacija koje potvrđuju tvrdnje predsednika Trampa da je prisluškivan.

"Praksa nije da potvrđujemo postojanje neke istrage, ali u neobičnim okolnostima u kojima je to u javnom interesu sam dobio dozvolu Ministarstva pravde da potvrdim da FBI sprovodi ovu istragu", rekao je Komi.

Prethodno je direktor NSA Majk Rodžers rekao da je obaveštajna zajednica ranije zaključila da je Rusija pokušala da se meša u ishod izbora preko sajbernapada i da "nema promene u nivou sigurnosti u tu procenu".

Na pitanje članova Odbora da li je Rusija uspela da utiče na brojanje glasova u nizu saveznih država (Mičigen, Pensilvanija, Viskonsin, Florida, Severna Karolina, Ohajo), Rodžers je odgovorio odrično i dodao da "nema obaveštajnih podataka da je konačni broj glasova menjan".

"Istraga je veoma kompleksna i ne postoji način na koji bih mogao da vam dam informaciju kada će biti gotova", rekao je Komi.

Svet

strana 1 od 13136 idi na stranu